Lördag

Nu sitter vi här bänkade framför tv:n och kollar på Melodifestivalen! Haha, ingen av oss är särskilt förtjust egentligen men men nu sitter vi här i alla fall. Biobesöket fick vänta då vi varit på kalas, samt att jag inte känt mig så kry idag.

Kollar ni också på Melodifestivalen? Har ni några favoriter? Jag måste säga att inget bidrag har varit direkt klockrent i år, Ranelid är ju bara ett skämt. Är han seriös liksom?

Vi har i alla fall fixat med snacks och sådant som hör en lördagskväll till, ibland får man unna sig haha!


Mango och äpple.


Lite onyttigheter haha!

Barnkalas!

Tja sötnosar!

Nu är det så här att jag och flickvännen ska på barnkalas i helgen!! Är min flickväns brorson som fyller år och vi skall självklart dit! När det kommer till barn är det jäkla svårt att hitta presenter till dem då man inte vet vad de gillar eller vad de redan har. Så, vi begav oss till olika affärer för att hitta någon liten present. Efter mycket letande bestämde vi oss dock för ett pussel samt en bok. Pusslet hade vi en liten anning om vad vi skulle ha då lillen älskar "Toy Story" filmerna. Det blev ett pussel i Toy Story tema med andra ord!

Boken hade vi däremot svårt att hitta...Var ifrån början tänkt att vi skulle köpa "Folk och rövare i Kamomilla stad" vilket är en klassiker skriven av den norska författaren Torbjörn Tegner. Dock så fanns denna inte i någon bokaffär alls och den var helt slutsåld hos återförsäljarna till bokaffärerna vi var på. Liten besvikelse, men men vi hittade efter många om och men en annan bok av samma författare. " Klas klättermus och alla de andra djuren i Hackebackeskogen", innehåller även ramsor samt olika sånger för de små. Efter vår lilla shoppingtur så bestämde vi oss för att åka hem och laga middag.


Bild ifrån Google.


Bild ifrån Google.


Blev min älskling som lagade middag faktiskt. Brukar oftast vara jag som lagar middagen så får hon hon hjälpa mig lite, dock ville hon laga den denna gången och det fick hon mer än gärna. Hos oss är jag kocken och hon bagaren;). I alla fall så blev det en röra gjord på köttfars med kål i! Blev jättegott!

Hoppas ni har en mysig kväll! / Flickvän


Fruuuukost :D

Sorry, vår blogg verkar bara handla om mat just nu, men vi har inte så mycket annat för oss än plugg och mat haha! Ni får gärna säga till om det är någonting speciellt ni skulle vilja läsa om :)

Så här såg i alla fall omeletten ut som min älskling lagade åt mig idag:




Planerna för dagen ser ganska enkla ut... Jag har pluggat nu på morgonen, så nu ska vi bara ta det lugnt. Kanske kolla på något avsnitt av The L-Word eller så :) Vad ska ni ha för er idag?

/LoveForLadies

Litet svar igen

Den här kommentaren kom in till vårt senaste inlägg:

"Som alla andra par..." ? Alla par firar inte alla hjärtans dag, så snälla övergeneralisera inte. Många par - ja, men inte alla. Först och främst är det numera affärernas dag, detta. Och för det andra så.. varför fira en kärleksdag? Fira varje dag istället. Mer uppskattat :)


Lilla älskade människa, läs om det svaret jag skrev till din förra kommentar. Självklart firar inte alla par, och de par som firar gör det på olika sätt. Om man ser det här som affärernas dag - låt bli att fira. Varför bli så provocerad? Läs lite mellan raderna, allt som står i skrift kan man inte tolka bokstavligt, då blir det helt galet till slut.

Och snälla, överanalysera inte :) Det blir man lyckligare av. Självklart ber jag dock om ursäkt ifall du tog illa upp, det var aldrig meningen :)

/LoveForLadies

Alla hjärtans dag!

Hej på er sötnosar!

Hoppas eran alla hjärtans dag har varit mysig och kärleksfull! Hos oss snöar det just nu och vi sitter ihopkurrade i soffan och kollar på Scrubs:D. Blir nog någon liten skräckfilm lite senare när detta avsnitt är slut. Idag har min älskling varit i skolan medan jag själv har pluggat hemma. Som alla andra par så ville vi göra alla hjärtans dag lite speciell. Jag gjorde frukost till henne på morgonen för att sedan bli överraskad med röda rosor när hon kom hem! Inte för att frukost på morgonen är något speciellt egentligen haha...

Till middag idag blev det inget speciellt egentligen. Vi hade helt enkelt räkor hemma som vi behövde använda så vi kom på idén att göra räckcocktail. Den blev baserad på mango, avocado, koriander och självklart huvudingrediensen räkor. Blev jättegott och fräscht! Dessutom tog vi och handlade choklad och wienerkammar, som vi ska äta som fika lite senare. Mums är allt jag säger:D!! Nu får jag återgå till min älskade flickvän;)!







Föresten så vill vi bara säga att vi kommer ha signaturer så ni vet vem som skriver, och när det är båda så skriver vi givetvis i VI form. "LoveForLadies" är som ni vet er bloggerska på den andra bloggen, medan jag som skriver nu kommer att vara "Flickvän" haha, just för att jag är hennes flickvän.

/ Flickvän;)

Litet svar på liten kommentar

Den här kommentaren kom in till vårt inlägg om våra planer inför alla hjärtans dag:

Hm, varför fira en speciell dag? Varför är inte alla dagar man är ihop med någon speciell? Fira istället alla årets 365 dagar istället för 1 enda dag på hela året. Gör hela året till ett kärleksår istället.

Vi firar alla hjärtans dag av samma anledning som vi firar födelsedagar, julafton och andra högtider: för att det är tradition och en fin gest till de man har närmast. Dessutom är alla hjärtans dag en högtid som jag själv inte haft glädjen att fira tillsammans med någon speciellt många gånger (det här är väl min andra gång...), och därför blir det speciellt att dela den med den människa man älskar mest på hela jorden.

Vi är båda två för ett kärleksfullt förhållande för evigt, inte bara under en dag eller ett år... Vi gör alltid småsaker för varandra och tar hand om varandra så gott vi kan. Trots det har vi motgångar och varje dag är inte fantastisk - så enkelt är det och det får man leva med. Men i slutet av dagen är det ändå vår kärlek som betyder mest och det är den vi vill uppmärksamma och fira lite extra imorgon. Med tanke på att vi gjort stora framsteg i vår "komma-ut-process" ser vi också den här dagen som ett ypperligt tillfälle till att fira detta.

Hoppas att det var svar nog på din kommentar :)

Vi önskar er alla en mysig alla hjärtans dag, även om ni inte har partner är det ändå en dag för att hylla kärleken och de vi älskar allra mest lite extra <3

Dagens middag

Hej allihopa!

Idag har varit en väldigt händelselös dag på vår front här på Västkusten. Skola, skola och ännu mera skola.
Det tar aldrig slut helt enkelt. Dock så lyckades vi med en god middag idag i alla fall så vi sitter just nu mätta och belåtna:)!

Alla hjärtans dag imorgon kära människor!! Vad ska ni hitta på? Vara med vänner? Vara med er älskling om ni har någon? Vi har tänkt köpa lite god frukt som vi gillar imorgon. Bland annat kiwi och mango. Kanske jordgubbar beroende på om vi hittar några fina, de är ju inte kanongoda så här års. Sen bara ta det lugnt helt enkelt med lite mys då vi båda har skola dagen därpå. Dock har vi funderingar på att dra ut på restaurang samt bio på lördag:D!

Någon som har tips på film? Vi gillar det mesta!


Ugnsbakad lax med citronsås samt potatis och lite grönsaker till, enkelt men så himla gott!




Ni får ursäkta att vi inte uppdaterar så ofta, det här varit lite kaotiskt omkring oss nu i några dagar. Dessutom så är vi båda bara i skolan hela tiden. Till helgen får ni nog allt lite mer bilder, kanske till och med åker ut på en liten miniutflykt imorgon;)!

Lördagsmiddag och annat...

Nu har vi inte uppdaterat på någon dag eller två eftersom vi båda varit väldigt uppe i vårt lilla pluggande. De senaste dagarna har vi inte gjort mycket allt faktiskt. Båda går ju på universitet vilket gör att vi har lite tidsbrist! Dock så hade vi en mysig kväll i lördags! Bland annat så gjode vi entrecote till middag och hyrde två filmer som vi senare kollade på. Vi tycker om att kolla på skräckfilmer för det mesta, historierna bakom dem brukar vi tycka är spännande, vad tycker ni om för slags filmer?

Här nedan kommer lite bilder på vår lilla middag. I stort sett så saltade vi och pepprade köttet efter smak. Rotsakerna i ugnen som ni kan se på bilden saltade vi och pepprade ochså efter smak, samt hällde över lite olivolja. Salladen bestod bara av tomater och skuren paprika, enkelt men gott! Inget komplicerat alls egentligen, köttet låter ni vara inne tills ni tycker det är nog, vissa vill ha köttet välstekt andra att det är blodigt!




Middag - färsfyllda auberginer

Idag provade vi på någonting nytt i matväg, nämligen färsfyllda auberginer! Här nedan följer ett litet recept och ett par bilder:

Till tre personer:
500 g köttfärs
1 lök
3 små auberginer
1 dl cremé fraiche - naturell
1 dl cremé fraiche - chili och paprika
2 små burkar majs
1 paket tacokryddor (Santa Maria - original)
Riven ost.

Vi gjorde såhär:

1) Skar upp auberginerna och gröpte ur dem så att de såg ut som två båtar.
2) Rev lök på rivjärn (löksmaken blir inte riktigt lika stark då) - stekte upp den i lite olja.
3) Ställde in auberginerna i ugnen - 225 grader.
4) Stekte upp köttfärsen i löken tills den mesta vätskan avdunstat - tillsatte tacokryddorna, blandade om ordentligt.
5) Blanda 1 dl naturell cremé fraiche med 1 dl chili och paprika.
6) Flyttade köttfärsen från plattan, blanda i cremé fraichen.
7) Blandade i majsen i köttfärsen.
8) Tog ut auberginerna ur ugnen, lade ost i botten på dem.
9)
Hällde i köttfärsen i auberginerna - toppade med ytterligare lite ost.
10) Ställde in auberginerna i ugnen igen - lät dem stå inne tills osten hade smält och fått lite färg.
11) ÅT :D

Bildresultat:


 

 

Självklart behöver ni inte ha i allt det vi hade i köttfärsen, den kan ni göra som ni vill! Tycker ni inte om majs - skippa den. Gillarna ni inte tacosmak - använd andra kryddor. Men det blev riktigt gott! :D


Välkommen till vår nya blogg!

Här kommer ni få följa mig och min flickväns liv lite mer detaljerat eftersom LoveForLadies är mer av en blogg med speciellt tema. Här kommer vi istället lägga ut lite recept och sådant, visa lite mer vad vi gör, var vi har varit och så vidare - lite mer personligt kort sagt!

Ni får jättegärna ställa lite mer personliga frågor om oss ifall det är någonting ni undrar :)


RSS 2.0