Middag - färsfyllda auberginer

Idag provade vi på någonting nytt i matväg, nämligen färsfyllda auberginer! Här nedan följer ett litet recept och ett par bilder:

Till tre personer:
500 g köttfärs
1 lök
3 små auberginer
1 dl cremé fraiche - naturell
1 dl cremé fraiche - chili och paprika
2 små burkar majs
1 paket tacokryddor (Santa Maria - original)
Riven ost.

Vi gjorde såhär:

1) Skar upp auberginerna och gröpte ur dem så att de såg ut som två båtar.
2) Rev lök på rivjärn (löksmaken blir inte riktigt lika stark då) - stekte upp den i lite olja.
3) Ställde in auberginerna i ugnen - 225 grader.
4) Stekte upp köttfärsen i löken tills den mesta vätskan avdunstat - tillsatte tacokryddorna, blandade om ordentligt.
5) Blanda 1 dl naturell cremé fraiche med 1 dl chili och paprika.
6) Flyttade köttfärsen från plattan, blanda i cremé fraichen.
7) Blandade i majsen i köttfärsen.
8) Tog ut auberginerna ur ugnen, lade ost i botten på dem.
9)
Hällde i köttfärsen i auberginerna - toppade med ytterligare lite ost.
10) Ställde in auberginerna i ugnen igen - lät dem stå inne tills osten hade smält och fått lite färg.
11) ÅT :D

Bildresultat:


 

 

Självklart behöver ni inte ha i allt det vi hade i köttfärsen, den kan ni göra som ni vill! Tycker ni inte om majs - skippa den. Gillarna ni inte tacosmak - använd andra kryddor. Men det blev riktigt gott! :D


Kommentarer
Postat av: Nina

Hej gjort idag?

2012-02-05 @ 17:12:19
URL: http://girlonthewaay.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0